neděle 28. září 2008

28.9.2008 I love You kočka

Dnes je neděle a páč je neděle, tak jsem vařila oběd s masem. Dopoledne jsem říkala Petrovi, že odpoledne máme jet do Holína, jestli chce, že může jet s náma. To mu přišlo divný, proč tam máme jen, a kdo tam bude, jako by to nebylo jedno. A že se jedou formule a že asi nepojede. Já jsem ho k ničemu nenutila, chceš nechceš…. mě už je to fuk. Mají tam nového kocourka Piškota, je neuvěřitelně hravý a kouše, neustále.


Pak jsme šli ven, na terasu, protože strejda ugriloval úžasné kuře, tak jak to on umí. Maruška byla nadšená, miluje maso, tak seděla, ani nedutala jen otvírala zobáček.


Tohodle kocoura někdo včera vyhodil, hodil ho k nám za plot do Ohavče, vzali si ho do Holína, je strašně hodný. Maruška ho dostala na pochování, zatím se ji to nikde nepovedlo, náš kocour v Ohavči nemá trpělivost, kotě stále kouše, a tahle kočka je mazel totální, tak Maruška poprvé držela živou kočičku a šťastnější dítě by jste těžko hledali, z očí jí svítila světýlka, malýma ručkama ho objímala a byla hotová štěstím.


Šla jsem si nafotit nějaké kytičky a ve skleníku jsem se pokochala úrodou vína, zrovna bylo tak úžasně světlo ve skleníku, že se tam foták zapotil, i když tam teplo nebylo :o)))


Ještě jedna, víno v syrovém stavu tak mě to připomíná alkohol tak napíšu co se dělo po usnutí Marušky, ač to patři až na sklonek dne. Petr měl v Holíně jen asi 1 -2 piva a jednoho panáka, na přípytek, důsledkem toho si chtěl večer povídat a mazlit se, tady musím bohužel citovat, ale nebudu se mazlit s někým , kdo mi 2 dny zpět říkal „p..o, z…..á“ Jemu připadá že nic neudělal, a jeho pocit, že si chce povídat, vypadá tak, že prostě uráží. Vztekal se tady, že Marušku očkujeme proti němu. Bavili jsme se o tom, že Maruška když se řekne že jdeme domů, tak říká, že tam bude „táta“ , když jdeme ven, tak jmenuje, třeba „babika“ děda s náma“ protože s námi prostě občas ven jdou. Petr byl s námi venku myslím 2 krát o pohádkách, jinak už dlouho ne. Možná měsíc a víc. To není že Marušku očkujeme proti němu, ale proto, že Maruška sama to tak vidí. není zvyklá že s ní táta je venku. Dopoledne jsme vařila, uklízela, zalívala kytky, prala věšela prádlo. Petr seděl u počítače, Maruška už začala být uječená, protože já jsem se toho snažila udělat co nejvíc, tak jsem ji dala na starost Petrovi. Řekla jsem mu, že ječí proto že se ji nevěnuje, už dobu si hrála sama a už ji to nebavilo. Tak jsem mu řekla, ať si spolu třeba malují. Tak šli malovat, vypadalo to jak když to má tak být a na druhou stranu strašně nezvyklé, protože jsem to viděla tak dávno…. Toho zla v něm se bojím…. Večer mě vytočill tak, že jsem skončila obtočená kolem záchodové mísy, pak se mě ptal, co dělá špatně… odpověděla jsem mu, že poslední dobou dělá špatně všechno…. ale on stále nechápal….


Piškot utahán usíná, závidím mu to bezpečí a pohodu …..

0 komentářů: