pondělí 8. prosince 2008

8.12.2008 Marušky svátek

Dopoledne jsem se tak nějak rozkoukávala, byla jsem doma a užívala Marušky po víkendovém abstáku po ní a hledala mamče autobusy a ulici na zítřejší cestu do Hradce Králové. Po obědě jsme se vydali do kutlochu. Petr chtěl přinést akuvrtačku jež měl u mě uloženou. Psal mi v soboru večer , že ji chce v neděli dopoledne. Dobu trvalo, než pochopil, že to reálné není, že jsem pryč. Tak jsme se domluvili, na pondělní odpolene.

V kutlochu jsem vymetla a umyla sklep a chodbu. A domontovala chybějící žabičky a konečně dověsila pořádně záclony. Když už jich tam bylo dost. Víc jsem s tím dráčkem a dřívějším odchodem nestihla. Stavila se Bára jen tak na 5 minut, ta holka je stále v nějakém letu…..



Petr chtěl jít do kafíčka, já tam nechtěla z vyššího principu, jenže bylo to jediný místo kde si mohla Maruška hrát a nezbořit u toho půl restaurace, já kafe nechtěla. Petr mi ho přesto vnutil, ani nechápu z jakého důvodu jsem ho pila, jestli ze slušnosti.. a proš jsem na něj byla vlastně po tom všem slušná (to ani nemůžu popsat jeho sobotní telefonáty) . Nebo z toho, že mi bylo spíš líto toho kafe ho vylejt, každopádně jak jsem neměla chuť tak mi nesedlo. Zas se opakovalo to co dřív, ať jsem řekla cokoliv, muselo bejt po jeho. Ví že při kojení piju jednoho turka denně a to odpoledne, a stejně mě ho vnutil. Výhoda byla, že to bylo jen na chvíli a pak zas nic….užil si hodinku Marušky a zas jsme měli svou svobodu a klid. Po těch telefonátech mám z něho čím dál divnější pocit. Stále se snaží vnutit do našeho hnízda na kafe a na pomoc a nechápe že ho tam nepustím. že je to náš byt a máme právo rozhodovat, kdo tam bude chodit. Chce že jen chvíli aby si mohl pohrát s Maruškou, dělat to silně vyjímečně a najednou si s ni bude chtít hrát. Může si hrát s Maruškou venku, a je to…..Chci zachovat klid a mír v našem hnízdečku a nebát se, že tam bude bušit až zas bude mít chlastací a my o ten byt přijdem….

A že má Maruška svátek dneska si ani nevzpoměl.....

0 komentářů: