neděle 15. března 2009

15.3.2009 Maminko slyšíš mě....

Dneska ráno jsem se zasmála , Maruška mi ráno říkala, že chlebíček nechce, že chce „kakajíčko“ , vím že když řekne, že chleba nechce, tak že nemá cenu jí ho dávat, že ho stejně nesní , chtěla jen to kakajíčko , tak ho dostala do postele ve flašce, jak to má ráda, že „u maminky ožeju“ Bylo brzo ráno, tak jsme s i k tomu pustili pohádku. Ještě chvíli jsem ležela než si ho vypije. Maruška dopila a povídá „ještě mlíko“ nereagovala jsem hned a ona na to „maminko slyšííííš mě“ mě vážně rozřechtala.

Babičky tentokrát obě měli přijet až v neděli , a na dnešek byl naplánován sváteční oběd, tak nějak trošku jen tak, a ku přiležitosti výročí stěhování do Jičína, kde už jsme 33let. Aby byla jednou mňamka že už dlouho nebyly hranolky a zrovna byly v akci za dvacku. Tak jsme pobalili a vyrazili, cestou jsme koupili ty hranolky a kefír na salát. Pak jsme se dali do vaření, Maruška vydatně pomáhala. Zrovna si říkám, že bych vám se m mohla dávat receptíky našich oblíbených mňamek, ale to chce fotku že jako, jenže mamka byla snědena takovým fofrem, než jsem ji stihla vyfotit. Tak příště no :o)))))))) Po obědě bylo o Marušku postaráno a já po probdělých prochrchlaných dusivých nocí jsem vytvrdila jak když mě do vody hodí. Zdálo se mi jak hubím myši na seně a ty my vykousali do ruky díru a ta mi celá zhnisala a strašně bolela, no a já jsem si na tý fotce ležela, proto že tak strašně bolela, zvláštní jak se některý věci přenášejí do děje snu. Probudila jsem se a byla tu teta Marie a Maruška tancovala jak o život, oblečená do sukýnky, za pasem kačera, na hlavě hučku, chvíli potom to ještě dorazila gumákama, jež teď považuje za nejvhodnější domácí obuv a pořád se do nich oblíká. Tancovala tak že byla celá splavená. Domů jsme vyrazili po večerníčku.




Měla jsem ještě z venku z jedné fotky nastavený foťák na kratší čas a Maruška chtěla vyfotit jak skáče Toníkovi po hřbetě, sama si o to řekla. Vznikla tahle vyřechtaná akční fotka se zvláštním efektem.



1 komentářů:

Dadouch řekl(a)...

Tančící Maruška je úžasná ;o))))))))