sobota 28. března 2009

28.3.2009 Pochod

Dnes je Pochod za Rumcajsem. S Maruškou jsme vyli vloni poprvé a šli jsme 15km, letos byla změna, byla jsme rády že nejdem samy tak jsme šli pouze 8. Sestava dvě nejlepší kamarádky a 4 děti Maruška, Adámek o půl roku strarší. A jeho bráškové dvojčata , jen mám okno , kdyže to byli miminka, ale už je to dýl… se stydím, ale mám okno. Cestou lípovou alejí jsme potkali Rumcajse, tak Maruška měla jako svatodar že Rumcajs jí dal šušenku. Do večera jí stále někomu ukazovala.


První zastávka v Libosadu, pro první razítko.


Dětem jsme tam udělali větrníky. Maruška když se po něm pak sháněla , tak se ptala „kde mám točí“ :o))) házela tam u Rumcajse šišky do kbelíku za což dostala lízátko, to bylo nadšení. A do večera líčila. „Házela šišky, do belíku. Odměna byla“






Potom jsme pokračovali k Zebínu ke druhé kontrole, kde Maruška opět šťasně nafasovala lízátko :o))) Pod Zebínem se tetelila, neb tam mají stále koníky a ovečky.




Po téhle kapičce nás čekala cesta šíleným bahnem. Loni taky bylo mokro , ale v lese to neudělá takovou kašičku, to se jen nasáknou mechy :o))))


Tohle zátiší mi nedalo, kdyby nebylo tak mokro a bahnivo tak zalehnu a jedu :o))) no my projektanti co neuděláme při pokusu o prímovou fotku…:o)))


Malé děti jsme vypustili z kočárku až v Jičíne na asfaltce, neb jinak bychom je museli napřed umýt od bahna, abychom si každý odnesly to své. :o))))) I tak dorazili zmáchané a špinavé.. no kaluže jsou TOP :o))))



letos už je Maruška aspoň v tom Rumcajsovi vidět, a ještě konstatovala „je robitej“ to myslela tu díru na focení.. :o)))


a jsme v cíli…


Po zdravé procházce trochu nezdravého. Kofola od sponzorů za účast. To už svítilo sluníčko, potvůrka déšť zahnalo až teď. K obědu Maruška dostala pořádnou porci hustý nudlový polívky. Chtěla jsem uvařit rychlovku, ale teta Marie s námi chtěla jet odpoledne do Ohavče. Tak kdybychom vařili a myli nádobí tož tam dorazíme až k večeru.


Nabrali jsme tetu Marušku a jeli do Ohavče. Tak se vykopávaly suché stromy. tééda ted nevím jaké iy :o))) protože stromy se samy nevykopávaly, ale měkké je tam zase divné, není to shoda, jsem si teda zavařila :o)))))) Maruška okamžitě vzala hrabičky, pomáhala u stromů rovnat terén , honila kocoura….


cpala se buchtami…. chtěli zadělávat vdolky, ale nějak se špatně domluvili a těsto bylo zamícháno místo hladké mouky polohrubá tak schrastili co bylo v baráku, jablečná povidla , meruňkovou marmeládu, zahustili piškoty a ořechy.. a řeknu vám… ty byly…..dokonalý. Maruška zpucovala dvě a sháněla se po třetí. Bude je mít ještě k snídani.


První kafčo venku.. bude zas pohoda…


Ručička chňapala loupeživá buchtovka :o)))


Kosák co mám tam zpíval. Prostě pohoda. Kocour pomořeném nevěděl zda volit klid a zimu a nebo teplo a tahání. Prostě pohodička, teda né pro kocoura…. :o)))) To že měl Runcaje červený klobouk a srdíka (srdíčka) na něm jsem slyšela ještě před usínáním . :o)



2 komentářů:

photoJanna řekl(a)...

jste holky -šikulky ;o) moc se mi líbí kočár ten v čenobílém převodu

Dadouch řekl(a)...

Teda to musel být super den ;o) a krásně jsi to zdokumentovala ....