pátek 6. března 2009

6.3.2009 Výměna strojů

Dneska jsme byli plavčit, Maruška byla jako vždy jak kachna, s jakým nadšením skákala do vody, to se prostě musí vidět.Tady se tváři trošku smutně, byla unavená, vstávala už v půl sedmé a voda utahá. Miluju ji tuplem, takhle ukapkanou, kudrnatou, nadšenou z dětí, jež tam jsou. Taky mi na zpáteční cestě usnula v kočárku jak vstávala brzo.


Cestou domů jsem potkala jednu takovou príma strukturu. Na mojí permanentně známé zdi, okolo které jsme chodili s mamčou na autobus do školky, kde ona vařila a já tam chodila do školky, pak jsme tam jezdila za ní ještě pár let, o prázdninách. Ale vážně nevím, proč jsme si myslela, že za touhle zdí a plotem za ní je tank :o))))))))


Dnes jsme byli měnit stroj, když byla Maruška menší, tak jsme si půjčili z kafíčka menši motorku a půjčili jim tam ti naši , z které tehdy Maruška na zem ještě nedosáhla. Dnes jsme se konečně dokopali k tomu, abychom je zajeli vyměnit, no hlavně to nešlo jezdit v těch haldách sněhu doposud. Takže dojezd do kavárny div né po kolenách …….


A dojezd domů, jako velká frajerka motorkářka. Pak jsme šli do Plusu kocourkovi pro žrádlo, byli jsme zaúkolovány.


a od Plusu k rybníku. Maruška byla nadšená, protože posledně se začínajícím tajícím ledem tam nebyly ani děti, ani ryby a ani kachny, neb byly teprve odtáté kraje. Tak jsme seděli skoro u hladiny a pozorovali kachýnky, které cestovali mezi vodou a zbytky ledu. Kačeři měli úžasný peří, je vidět že se blíži jaro a jak se ke kačenkám měli, tak jsem vysvětlovala Marušce, že brzo se budeme chodit dívat na malé kačenky. Maruška všechno pak líčila dědovi, že „kačenky plavali, klouzali, bumbali, hamali… babičky nám odjeli do Ohavče.





Na zpáteční cestě měla Maruška děsně důležitou věc KLACEK a v kombinací s kaluží…. No kalhoty jsou na pračku od rybníka, bundě jsem rukáv hned zaprala , vodu z bot , jež jsem drbala v kbelíku , jsme musel vylít nad kanálem venku abych neucpala odpady, čepici jsme zrovna vyprala v beránkovi… no takový má i nemá být poznávání světa… :o))))))) Domů jsme ji dovezla spící, byla vážně unavená, pak se probudila, ale chtěla do postýlky, tak jen převlíknout, přečíst pohádku a usnula.

1 komentářů:

Dadouch řekl(a)...

Tak na té první fotce bych pomalu Marušku nepoznala, takový smutný výraz u ní neznám......