čtvrtek 23. dubna 2009

23.4.2009 Naše selka

Dopoledne jako klasicky jsme koukli na kouzelnou školku a pofackovali co bylo třeba. Udělali jsme si malou dopolední prochajdu do trafiky , dobít kredit, už ani nevím kdy jsme to dělala naposledy, ale není zbytí, kdyby se vyskyt stav nouze telefon musí bejt k použití.

Tahle krátký prochajda mám dala víc jak na hoďku, no když Maruška dělá na každým okapu takovýhle pózy :o)))Celý dopoledne mlela o Ťapulíně a kdy prej půjdem ke stejdovi. Přinesla z venku dva veliký klacky, nebylo jí je možný vzít, prostě „dám Ťapulíně“ a hotovo, když jsmem na ně šáhla, že je domů brát nebudem, to byl poplach jako kdybych brakovala zlatý poklad Inků. :o))))))
Když se Maruška vychrupkala , tak jsme vyrazili směr Ohaveč, přibrzdily jsme v Prachovský neb domanebyl už ani rohlík, aby bylo co máznout na sváču ráno na plavčo. Jen co jsme dorazili do Ovavče, Maruška hned sháněla „klobouk“ já pořád co myslí a ona že „je tam“ tak jsme jí nechala jít a ona se skříňky vytáhla svoji milovanou babiččinu zimní čepici, sundala si sandálky , natáhla gumáky a už letěla „pacovat“ „šlapat hlínu budu“ jelikož se zrovna selo, byl to mazec. Jestli budou řádky vlnitý tak to bude tím, že tam Maruška zajela nohou.:o))))

Těmhle vymodělejm vesnickejm fotkám s umatlaným dítkem se nedá odolat. Proč je tak špinavá? Nevím proč, zkoušela chutnat hlínu říkala „není dobá“

Pak letěla na svačinu, babička s tetou pekli rohlíky to zas bylo bájo, ty se dal baštit samotný, domácí rohlíky jsou prostě eňo něňo. Kourovi okamžitě narazila svoji čepici a říkala „sluší kočice“
Strejda s Pájou připravovali na sobotní grilovačku. Tak odstavenej valník s letošním ořezem…

Po večerníčku jsme jeli k dědovi, je před plavčem . Měl strašnou radost, že nás vidí, včera už prý brečel, že se mu stejskalo. Jenže jak máme přijít když telefon nemá,na pevnou je to k nedoplacení. Dopoledne letět až na sídliště a na oběd zpět to je hoňka a odpoledne už je taťka pryč, běhá po městě a po pivě, přichází až večer, kdy chodíme domů. Tak si aspoň užil koupání a řádění. Já jsem totiž po Marušce dala relaxační vanu neb mi akutně už chybělo se jen tak naložit a koukat svíčce do plamene, Maruška se aspoň vymlátila a po serii pusinek, který mi udělovala všude po hlavě usnula jak mimino.

Jo a Maruška dnes zašala říkat babička s Č ta kombinace čk jí dlouho nešla a začala bečer ve vaně. Tamjde spousta věcí výborně.

1 komentářů:

photoJanna řekl(a)...

krásné a výpravné fotky ;o) Marušce to tam moc sluší,ale úplně skvělá je ta micina v čepici 8-))