sobota 2. května 2009

2.5.2009 hon na kachnu

Dopoledne dávali krásný film pro děti se zvířátkama, tak jsem mohla kurýrovat ukašlané tělo až skoro do 9h Maruška byla nalepená na zvířátkách. Pak jsme uklohnili kaši k obědu, Maruška dostala rybí prsty a já připlácla vajička a bylo hotovo. To jme si šmákly, jen Marušku troch mátl tvar, tvrdila „tohle není rybička“ Byla zralá nějak dřív tak jsme jí uspala. Mezi tím vyrazil Jindra tak jsme vyrazili na kafčo. Maruška ač spala jak dudek se probudila,a le brzo, klučela jak když ji na nože berou, prostě potřebovala ještě pár temp.Objela jsme s ní blok, usnula prijela ke vchodu, že se dospí než vypijeme kafčo. Zrovna někdo tak zuřivě zvonil na otvírací drnˇčák, že se Maruška vzudila a to spala po tom megakručení tak 10 minut. Když zahlídla kde je tak začala jásat „dene k Ťapůlínce „ a bylo po spaní. Je vidno že mám stejná věc vlévá sil do žil, neb Maruška byla v tu chvíli totálně vyspalá a vysmátá. Tak jsme dali kafčo, holky si pohrály a pak jsme vyrazili všichni směr sídliště, kus cesty byl společný no a s holkama rozlítanýma se ten kousek pěkně natáhnul. Maruška jak byla rozlítaná, tak vůbec neposlouchala. Po dojezdu na sídliště na mě padla taková únava z toho honění Marušky, že jsem na 3/4hodiny fakt usnula jak dřevo. Maruška byla s babičkou venku na hřišti u baráku, já bych šla, ale musím se sluníčkem opatrně, už aby bylo zase všechno akurát. Dali jsme si kafčo, já mamče pomohla z nových sil a po večerníčku jsme vyrazili k domovu.


Na mostě se konalo nahánění kačeny, Maruška mi nevěřila, že na ní nepočká , že pohladit kačenku nejde …



PO zbytek cesty se konalo pro změnu nahánění Marušky. Dom dorazila zralá jak švestka.

Nějak mi došlo, že jsem zapoměla napsat maruščin kousek z úterní cukrárny, jak nás Lenka pozvala na ty královský rakvičky. Maruška už neuseděla tak běhala vedle stolu za paravanem. Povídala mi „cedulka a přinesla mi cenovku, myslela jsem, že tam po někom zbyla, že ji někdo někam nalíp a ona ji sloupla. Najednou mi jich přinesla slípaných štůsek, fakt slušnou hromádku.. ehm tak jsme zjistila , že jak za rohem měli stojan a na něm minerálky v pet lahvích, tak jim z nich Maruška oloupala poctivě všechny cenovky ….. :o)))))

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, vůbec se neznáme (i když já mám pocit, že tě znám, ba co víc, že jsi moje rodná sestra), jen jesm ti chtěla říct, že ti moc fandím a přeji ti, ať si po všech těch peripetiích s Maruškou vydechnete a nejhorší, co vás potká je rýma. Jejda, to jsem vyplodila souvětí, omlouvám se. Prožila jsem něco podobného co ty, kolikrát, když jsem listovala v tvém blogu, měla jsem pocit, že jsem to psala já. Teď už sedm let prožívám ráj na zemi s nejlepším chlapem a přeji totéž i tobě a tvé úžasné šikovné Marušce. Mirka