sobota 25. července 2009

25.7.2009 meruňky na ntou


Mezi těmahle dvěma fotkami si nemůžu vybrat na jedné zaniká malý vrabec,ale líbí se mi tam sloupek a na řezu zase vynikne vrabčák,ale chybí tam sloupek… závěr… ten opeřenec měl sedět blíž sloupku :o)))))

je sobota dopoledne a my se vydáváme k Jindrovi už dopoledne vařit oběd.. tento týden byl hodně zvláštní co se týče jídelníčku .. to se nám zas léta nestane,, v úterý byly jabkový knedlíky, jednoporcový zbytek od našich pro mě 3 by to už nedalo. Protože v Kaufu byly švestky v akci za 50%ceny , tak říkám udělám švestkový knedlíky , naše švestky bývají až na konci léta použitelné. tak že si s Maruškou uděláme knedle, taky jí to pěkně šlo, jak jsem tady psala.To byl oběd na st. a čt. .A ve čtvrtek mám ta šílená smršt co tu proběhla rozštípala ¾ obalené meruňky. Takže na sobotu jsem naplánovala knedlíky meruňkové, ač už bylo tolik knedlíků tento týden, ty meruňkové by byly zase až za rok, tak byla v sobotu třetí knedlíková symfonie. Po obědě jsem uspala Marušku, bylo to náročnější bez její postýlky, ale když už jsme jí začala natahovat ponožky že jdeme domů a že si odpočine ve své postýlce (kdyby chvili neschrupla, bývá s ní odpoledne k nevydržení) to byl takovej brek, že si snad sousedi museli myslet, že jí tlučem sukovicí. Zabralo to a za chvíli byla v limbu. Nespala dlouho, přítomnost Ťapinky ji podvědomě vzbudila brzo. Doma spává tak 2 hodiny i více a u Jindry a u našich tak půl a je vzhůru.






Dali jsme kafčo a pak jsme jeli do Ohavče jim odvézt buchtu jež jsem pekla ráno. Jindra si jel cosi zařídit a my jeli s občerstvením neb byli tak pracovně vytížení , že nebyl čas ani upéct ke kávě . Zpracování meruňek ten den šiklo, práce venku nedráždila, protože pořád pršelo. Já dokonce zažila zvláštní úkaz. V Jičíně jsem nastupovala do auta za sluníčka, najednou se udělalo černo a já neviděla pomalu ani na cestu jaká tam byla průtrž. od Holína pomalu umiňovalo.. zastavila jsem v Ohavči u baráku musela jsem se smát.. na mojí straně bylo po dešti a na druhé půlce auta, kde by měla vystupovat Maruška tak tam byla ještě totální průtrž. Tak jsem se smála, zda mám kvůli mraku přeparkovat :o)))) jasně že byl za chvíli pryč,ale bylo to zvláštní. Krom jiného jsme si vyběhla na 10 minut zafotit :o)))



Sklenic zavařeniny i marmelád bylo mraky, meruňka byla obalená, na za rok jí ke sotva čtvrtina. Navečer jsme všechny převezla domů, to vám byla akce jak když táhnem na manévry :o)))) Jindra se zatím vydal na pátrací akci ala balkán a rajský protlak, tímto děkuji ještě jednou za boj s profesionalitou prodavačky :o) Maruška byla celá šťastná , ze bude spinkat u strejdy. Sice usnula dýl, ale bylo to bez řevu. A my si pak v klídku povídali a zobali šopák a mě bylo tak fajn. Venku byl teplej letní večer,přesně tak jak je miluju.. prostě pohoda.

3 komentářů:

Andynka řekl(a)...

Liduš super fotky ze život. Moc se mi líbí !! ;)

Štěpánka.Š řekl(a)...

Ptáček se sloupkem.....
..... to je poezie........

Anonymní řekl(a)...

Ptáček :)