pondělí 31. srpna 2009

31.8.2009 konec prázdnin

Dnes dopoledne jsme zas honili nějaké domácí práce a šířili fotky ve velkém se Skotských her do světa. Tak nějak nám to dalo až skoro do oběda, tak jsme jedli dřív , abychom se dostali ven dřív. To se nám dnes docela povedlo, Neb Maruška usnula docela brzo a nespala tak dlouho. Práce je úděl a když jsou komplikace je to vůbec k prdu snad zítra bude líp . Vydali jsme se k našim , tam si dali kafčo a skoukli fotky z víkendu. Maruška už odborně chtěla pouštět televizi napojovat foťák a bojovala o ovladač se slovy „já to udělám, ukážu obázky“ když jsme vypili kafčo, vydali jsme se k rybníku na kapry. K našemu překvapení se tam po moc dlouhé době zase vyskytly lysky a kačeny. Cestou tam jsme potkali mamčinýho spolupracovníka Jardu S. to vám byla dvojka v kuchyni, dokud mamče dovolili ruce vařit. Strávníci se měli jako v ráji.


Tahle sice není ostrá tak jak by měla , ale vystihuje moment místních natěšených kaprů, když bojují o sousta chleba a úplně chudáky lysky nadzvedávají z hladiny. No takovej kapří surf není taky k zahození.


sice na této fotce nic moc ale je tak trochu vystižná . Kačer s odřenou hlavou, už žádný perleťový lesk jako na jaře. Dnes končí léto, teda né kalendářově,ale to prázdninový. Dnešní den mi tak trochu připomíná hodně slz. Většinou mi byli líto, že jsme vůbec nikde nebyli, teda krom každoročního super víkendu v mém rodišti. Budu se snažit aby to tak Maruška neměla , aby každý léto bylo jako letošní, spousta výletů, zážitků, pohody.. i když nebude mít to co já a to je moc moc.. jenže už to změnit nejde, to vyrůstání mezi zvířátkama , vstávaní na vsi za ranního kdákání slepic a vyrválu kohouta . Králíci, nárazově prasátko, ovce, koza, tohle se nedá ničím vynahradit.



Mluvil tam s náma nějakej ožralec. Divím se , že se Maruška nebála, poprvé, má z opilých lidí opravdu strach. Asi to v malém těličku a dušičce zůstalo zakódované. Dnes jí to poprvé nic neudělalo.



Když jsme šli domů objevil se taťka,. tak s námi pobyl chvíli na hřišti. cesta domů byla dlouhá, no královna koloběžka…..

0 komentářů: