neděle 9. srpna 2009

9.8.2009 Dětenice, ZOO Chleby

Večerní nápad se ráno doladil, Jindra nás pozval na výlet. Nechali sebrat síly po noční muzice a pak doladili jeho nápad kam. Jeli jsme do Dětenic na dětský den. Ač začínal až v 11h tak my dorazili už v 10 a „urvali“ poslední místo na parkovišti před zámkem . Dost neštastná musela být paná na Jindrovým autem jež zaplatil parkovné a couvnul, aby auto strčil o jedno místo blíž do řady, bylo tam dost těsno tak aby bylo lépe kryté. Paní měla v plánu zaparkovat vedle nás , ještě rovnal auto a do zbylých dvou míst najela dvě auta. To bylo na sekundu a paní vzadu bohužel nezbylo nic. U stánku jsme dostali k „snídani“ párek v rohlíku. Pak Jindra ještě koupil Matušce 2 lízátka a bylo po párku, už ho nechtěla, no velet je velet tak bylo povoleno a párek skončil v mé kapse na „někdy“ a ještě jí koupil balónek, Maruška byla nadšená. Maruška ním poletovala tak, že se málokterá fotka povedla, buď někde něco chybí, nebo balónek něco překrývá.


Tak jsme chvíli pobyli u kašny a pak se vydali vstříc dobrodružství.



Chytat rybičky s vodníkem , svézt se na lopatě do pece v perníkové chaloupce (to se Marušce moc líbilo) poprvé se povozit na koníkovi, skákat v pytli .. s tím mě Maruška hodně překvapila, myslela jsme že to nezvládne a ona v něm najednou byla a skákala než jsem zapla kameru tak doskákala a než jsem prohodila kameru za foták tak jsem stíhla jednu jedinou fotku :o))) házela míčky na Teletabís, či jak se ty potvory barevný jmenujou. Jejich koloběžkou nakonec pohrdla, že má svoji :o)))). nejvíc jí bavilo míchat polívku u čarodějnice, tam jsme strávili hoodně času. Kdo-ví jestli bude chtít nudlovou a tak. Tahle v které plavali netopýři, hadi , pavouci a myši se jí neskutečně zamlouvala .Nosit vodu s vílou Amálkou v děravým rendlíku do kyblíku a naplnit ho. Až jsem zírala kolik toho zvládla, vlastně skoro všechny úkoly , je chůdy a projít peklem u čertů, těch se moc bála.




Maruška poprvé v sedle, tu sem MUSÍM dát :o)))))))

tady vím že ten levý spodní roh vadí,ale nebyla šance cvaknout znova






Tady sedí na lopatě než ji šupla ježibala do klece

Pak jsme si dali oběd , náš krajní stůl vypadal z tohodle pohledu jak opuštěný v zámeckém parku a Maruška jak jeho paní . Vypadala jak když si vybírá z jídelníčku přitom študovala svůj pohádkový diplom :o)))) Pak jsme ještě mrkli na pštrosy, jeden Marušku zatahaůl za vlásky, tak to toho byla chvilička kručení, ale i zážitek, to má za to, že mu říkala pipino a Jindra zas Ťapino :o)))) Na konci Maruška dostala za orazítkovaný diplom koníka a medajli. To slovo si nějak nepamatovala to medajle a diplom, tak se pořád ptala „co to mám“ „co sem to dostala „ :o)))))



Tenhle mrak jsme obdivovala cestou do Chlebů. Jindra mě kvůli fotečce sám zastavil . To byl fakt úžasnej.Když jsme zastavili kvůli tomu u takové rozpadliny tak se majitelé ptali, zda to chcem koupit, byla tam cedule NA PRODEJ tak jsme se poptali na cenu a řekli, že se třeba ještě stavime. Prostě jsme u sebe milion nějak zrovna neměli :o)))))


Maruška se prospala a my jsme ji našli, ač jsem myslela že z Dětenic to bude blíž tak jako druhý bod programu naprosto super, samostatně bychom do ní nejeli, je to malinká ZOO a to tomáme z Jičína o 12km víc a jsme v Liberci nebo Dvoře ve velké Zoo na celý den. ZOO Chleby je taková malá útulná ZOO s pár zviřátky, dětským koutkem na hraní i se zvířátky, ceny v podstatě lidové, oproti Dětěnicím rozhodně :o))))) Maruška byla nadšená že vidí dinosaura ( leguána) a všechna zvířátka se jí moc líbila . Svítila jí očička , když jí přímo pod nohama lezla želva. Fotky nejsou moc kvalitní , přes hosté mříže se špatně ostřilo. Ale rozhodně jsme se vyřádili všichni. Prostě naprosto pohodovej velet.





Maruška se prospala cestou domů tak jsme ještě v podvečer zajeli našim a projeli fotky na televizi a Maruška nadšeně vyprávěla, co zažila a co dělala.



Když jsme jeli domů, prostě jsme to musela vzít malou zajížďkou na hřiště za město, je to kýč, ale úžasnej kýč, slunce ohromných rozměrů a západ jak z Montgonery.


více fotek TADY

2 komentářů:

dobrotova řekl(a)...

Liduš nádhera!!!

photoJanna řekl(a)...

nemám slov ;o) tvé fotky jsou naprosto famózní....