neděle 8. listopadu 2009

8.11.2009 Oslava

Dnes je neděle a slaví se babiččiny 83 narozeniny. Dorazili jsme akorát na oběd, neboť Maruška šla pozdě spát, nebyla k udolání a pak brzo vstávala. Ani jsme o ni nevěděla , jen najednou koukám brzo ráno, že vylezla od mě z gauče kam se v noci nasáčkovala a pustila si dvd s pohádkou. Po obědě se všichni sešli. Jediný kdo chyběl byl Jindra jež doma dobíjel bacily. Byla po něm sháňka.



Miluju když celá rodina pohromadě, tak to má být. Strejda babičce přinesl jahodový likér a čerstvé jahody tak jsme si debužírovali. K tomu babiččin Pařížák a rohlíčky. I mamča dostala od tety Marušky dárek jen tak.. i ty jsou třeba. Jsou vzácnější a více vážené než ty k něčemu. I když ty k něčemu se u nás vzhledem k finanční situaci smrskli na pozornosti a nebo nic, prostě když to nejde tak to nejde, každý to ví jak je. Hlavní je, že se máme rádi, že spolu vycházíme a že je nám spolu fajn. O tom že mamčina krabička nugátu se zamlouvala, i Marušce svědčí její výraz.



Když se všichni rozprchni tak Maruška obvolala domácím telefonem všechny co tam nebyli. Hlavně strejdu a Ťapinku. Pak jsme byli vysláni s výslužkou k Horákovým , protože byl akorát večerníček tak jsme tam místo plánovaných 10 minut pobyli asi půl hodinky. Já dostala svoje milované Latté a Maruška intenzivně pohoupala Olinku s Jirkou na křeslech. Opička jedna div je nevyklopila jak je houpala. Cestou domů jsme se stavili u Jindry, venčil Ťapinku, pro níž jsme měli kosti od oběda. Maruška už při něm prokázala svojí sílu lásky. Je masová a kuřecí stehna okouše úplně dočista. Nenechá ani kousek masa, dnes ho tam kus nechala, že je to pro Ťapinku. A když děda chtěl tu stehenní kost dokousat dočista tak se setkal s maruščinou obrovskou nevolí a protestem a důrazným „to je pro Ťapinku , nejez to!!!!“


0 komentářů: