sobota 19. prosince 2009

19.12.2009 lepíme ...

Dopoledne jsme uklohnili obídek, Maruška si schrupla a po měm jsme se vydali na malý výlet k autu , vytáhnout baterku a Jindra ji pak nesl v rámci konvičky, zkoušky těla a proto že je zlatej k taťkovi nabít. Počkal tam až se nabijem, zatím skouknul jakýsi hokej a my jsme se s Maruškou pustili do plnění cukroví. Měla jsem co dělat, protože mi mísu s krémem brala útokem a schválně mi lámala cukroví a pak se ptala, jestli to může sníst, když je to rozbitý :o)))) Když jsme máčeli v čokoládé tak mě o zabořeného prstíku ochránilo jen to,že byla teplá. Musím se pochválit, stihla jsem omáčet všechny 3 druhy na jedno nahřátí. Kolikrát nahřívám čokoládu stále a to byla várka z celé kostky tuku, a povedla se, někdy se to plaší a je to kumšt uvést do použitelného stavu. Tentokrát šlo vše jak po másle.


Jednu chvíli si říkám proč je takový klid, a Maruška si přistavila židli a stáhla si z linky kus vařeného uzeného co jsem uvařila zítra na oběd, ale už dnes, abychom měli polívku, když už se vařilo. No spokojenější dítko by jste těžko hledali…než jsem na to přišla snědla snad čtvrtku. :o)))


ač jsem toho dnes měla fakt plný kecky, po tom všem patlání se sladkým jsem se potřebovala nutně neutralizovat a jediné co jsem dala do kupy z dostupných surovin , co byla po ruce byly bramboráky. Ruce mi teda mohly upadnout od loupání a strouhání, ale ukojení chutí bylo úžasné. Jindra se mám akorát vrátil zmoženém z nabitou baterkou jež byla v batohu přetěžká , tak mu taky přišly k chuti. česnek nám ďabek naklíčil no :o)))


Naších letošních skromných 5 pečených druhů. No po vstupní prohlídce jsem se podvědomě asi krotila :o)))))

1 komentářů:

Andrea řekl(a)...

Ale máte to hezký!