středa 23. prosince 2009

23.12.2009 poslední přípravy...


Dopoledne jsme pomohli mamče s tím čeho by se odjinud nedostala, pomohli jsme dozdobit byt a oběhali jsme jí s Maruškou nějaké nákupy jako pekárnu a papírnictví a tak, aspoň jsme si udělali prochajdu. Mě už čekali jen odpolední vánočky a Jindra taky cosi obstarával. Když jsme šli spolu z města, tak Maruška musela sebou vzít tuhle zábranu, už ležela na zemi, chodník už dodělali a Maruška se nadal říct. Prostě musela dát babičce hada, táhle ho předs půl sídliště a zpívala u toho „had leze z díry…“ no jestli do tý doby byla jakš takš čistá, tak se teď dorazila….Pak jsme nesli ještě hada spolu do popelnice, protože babička hady nerada :o))))no tenhle byl navíc děsně špinavej :o)))


ještě než jsme odjeli tak jsme postavili betlém…miluju ho.. znovu jsem ho potáhla jak to dělám každý druhý rok … jen na spodku je krepák starý asi 22 let.. ten co tam dával děda, který mi to vyřezal, jako všem vnoučatům, můj stihl jako poslední…i tuhle husu co drží na fotce Maruška dávám na stejný místo. Tam ji dal děda, pamatuju si jak jsem ji hladila snad hodiny, když děla před 21 lety po vánocích odešel navěky… Marušce se betlém strašně líbil….je to můj poklad, vyřezávaný s láskou….

A Maruška nadřeně přepíchávala postavičky dle svého gusta :o))) jedna ovečka je tam zezadu, ony jsou obrázky jen z jedné strany. A Maruška ji otočila překližkou dopředu a pak se divila „ona nemá oči „ :o))) a pořád je hledala….



Oběd jsme si dali u Jindry a odpoledne když se Maruška vzbudila vyrazili do velké drogerie co je tady v té naší časti města a já koupila dárky na poslední chvíli. Ne zase, mé maličkosti už jsem měla dávno dořešené , ale mamče za Jindru, protože nezná druh vůně jež má nejradši a mamče pro Jindru, protože byla ulítaná a nestíhala…Jindra pak odvážně jel na poslední nakup pro to co nám chybí. Bylo to pár věci ale byly třeba a já zadělala na Vánočky. Pak jsem honem letěla k Záveským s cukrovím. Jež jsme měli odevzdat pro něco domů a mezi tím se mám vrátil Jindra. Nastaly boje s Maruškou, pořád mi chtěla míchat těsto, to by mě to kynulo do nekonečna , kdybych ji nedržela. No když už nemíchala, tak mě ďoubala rozinky z těsta lžící. Jindra ještě někam pádil, páč si pamatuju, jak jsem bojovala s obouma, Maruška mi natírala mandle vajíčkem, krmila s mima Ťapinu, když jsem je krájela, tak mi do lupínku sypala hrstičky celých.. no jednu chvíli jsem byla zblblá tak že jsem nedokázala uplést cop ze 3 pruhů jak jsem byla zblblá z těch 2 rebelek :o)))



Pak se vrátil Jindra a po koupání udělal z Marušky mořskou pannu . Z vánoční plyšové punčochy co mám od Alenky. Tohle je jediná fotky co jakš takš vyšla. Vleže to zas nebylo pořádně vidět.





Moje dvě holky pletený s vypětím sil :o))


Vše hotovo,a sváteční noc začala… (fotka z půl 3)

1 komentářů:

Andrea řekl(a)...

Bože, holka, ty jsi nezmar:-)